Френски макарони


Френски макарони с чийзкрем и боровинки

Обичате ли френски макарони? Вкъщи почти не минава празник без тях. Много ги обичаме.

Ще ви кажа как ги правя аз ...

Нужни са :

120 гр. смлени бадеми 
90 гр. остарели бертъци ( поне 24 часа престоели в хладилник )
40 гр. захар
щипка сол
220 гр. пудра захар
Боички

В купа смесете пудра захар и бадемите. Разбъркайте хубаво.

В друга купа, разбийте на стяг белтъците, заедно със захарта и щипка сол. ( ако използвате ръчен миксер, поне 15 минути ще са ви нужни, не по-малко ) 

Към разбитите белтъци на 3 пъти добавете сухите съставки. Разбъркайте добре. 

Шприцовайте върху подложка за макарони или хартия за пеене и оставете макаронште 35-45 минути, за да хванат коричка. 

Към 30тата минута, пуснете фурната да загрява на 125°. 

Макароните се пекат без вентилатор, за 21 минути. ( поне при мен )

Тук може да има малко разлика. Всяка фурна пече различно. 

За да не сбъркате, предварително направете проба с няколко макарона, които да извадите по различно време, като засичате. Така ще намерите точните минути за вашите макарони.

Отлепете ги внимателно, след като изстинат хубаво.


Макароните трябва да са гладки отдолу и да не залепват. 

За чийзкрема с боровинки :

Тук ще дам рецепта за крема, който използвах за макароните и Торта с киноа и боровинки " МаМа" 

600 гр. крема сирене
250 мл. сладкарска сметана
Агаве
150 гр. боровинки
Желатин

В блендер направете боровинките на пюре.

В купа, с помощта на миксер, разбийте крема сирене, сметана и подсладител ( може да изпорзвате и педра захар )

Желатина използвайте по опитсание на опаковката. Аз използвах не пълно количество желатин. Т.е., ако едно пакетче е нужно за 500 гр течност/крем .. в моя случай използвайх 1 пакетче за 850 гр, просто не исках да се жилира, а само да стегне.

Оставете малко в хладилник, преди консумация.

***

За боичките .. използвайте това, което на вас ви харесва! Аз изпорзвах лилав цвят, заради боровинковия чийз крем.

0 коментара