Хлебче с квас и цвекло



Вкусно и красиво хлебче с квас и цвекло.

350 гр. брашно ( аз бяла тип 550 )
235 мл. вода ( -20 мл. за сол )
7 гр. сол
50 гр. предварителво сварено цвекло
90 гр. бала, твърда квас

70.8% хидратация

215 мл. вода + 50 гр. цвекло, разбийте в блендер.

Сложете ги в купа и към тях добавете брашното. Изчкайте 30 минути. 
След половин час, добавете кваса и омесете добре. Оставете още 30 минути почивка и добавете солта,  разтворена в 20 мл. вода.

Отново 30 минути почивка. 
5 разпъвания през 30 минути и оставете да втаса напълно. 

След това оформете на плота и оставете отново за 30 минути. Следва второ оформяне и прибиряне в хладилник за 16 часа сън ( в моя случай ) 

Пекох на захрята фурна, под капак на 245 гр. за 25 минути и след това без капак на 210 за още 20на. 



0 коментара