Веган Шоколадова торта


 

Веган Шоко торта 

За основата

▫️20 гр. кокосов чипс 

▫️60 гр. фурми 

▫️1 с.л. рожков 

▫️50 гр. бадеми 

▫️ 50 гр. бадемово брашно 

▫️1 с.л. кокосово масло 

За крема 

▫️1 кенче кокосово мляко 

▫️200 гр. Черен шоколад 

▫️Агар-Агар или желатин ( по желание ) 

  


За основата, в чопър, смесете всичко.
В избран от вас съд ( моята тавичка  е 18 см диаметър ) 
Изсипете и притиснете. 
Приберете във фризер за 10на минута.

През това време загрейте на котлона млякото, като добавите шоколада ( ако желаете може да сложете подсладител ) .
Добавете желиращия агент, според описанието на опаковката.
Изсипете крема върху основата. 
Приберете отново във фризер, за 30 минути. 

Да ви е сладко! 




0 коментара