No-Bake Cashew Slice





Един суров веган десерт за сладък следобед.

Нужни продукти :

За основата 
150 гр. фурми
2 с.л. фъстъчено масло
ванилия
120 гр. смлени бадеми

За втория пласт 
200 гр. Кашу
3 с.л. кокосов крем
3 с.л. кокосов масло
Ванилия
4 с.л. кленов сироп
3 с.л. вода
+
Малини


Накиснете кашуто във вода за една нощ.*

Сложете фурмите в гореща вода за 10 минути.
След това ги сложете в блендер, заедно с фъстъченото масло и ванилията. Блендирайте до гладък крем.

Към получения крем добавете бадемите и разбъркайте добре. Изсипете основата в подходящ съд, аз използвах тава с размери 30х10 см.

Сложете във фризер да стегне.

През това време балендирайте  кашуто, (което е било цяла вечер накиснато във вода) заедно с останалите продукти, без малините.

Извадете от фризера основата и изсипете кашу-крема. 

Поръсете с замразени малини.

Оставете във фризер поне 2 часа, преди консумация.

Да ви е сладко!











0 коментара