Един суров веган десерт за сладък следобед.
Нужни продукти :
За основата
150 гр. фурми
2 с.л. фъстъчено масло
ванилия
120 гр. смлени бадеми
За втория пласт
200 гр. Кашу
3 с.л. кокосов крем
3 с.л. кокосов масло
Ванилия
4 с.л. кленов сироп
3 с.л. вода
+
Малини
Накиснете кашуто във вода за една нощ.*
Сложете фурмите в гореща вода за 10 минути.
След това ги сложете в блендер, заедно с фъстъченото масло и ванилията. Блендирайте до гладък крем.
Към получения крем добавете бадемите и разбъркайте добре. Изсипете основата в подходящ съд, аз използвах тава с размери 30х10 см.
Сложете във фризер да стегне.
През това време балендирайте кашуто, (което е било цяла вечер накиснато във вода) заедно с останалите продукти, без малините.
Извадете от фризера основата и изсипете кашу-крема.
Поръсете с замразени малини.
Оставете във фризер поне 2 часа, преди консумация.
Да ви е сладко!
0 коментара