Само ако можехте да усетите .. как ухае на како. Страхотен е.
Едно разрлично хлебче с квас и какао.
Нужни продукти
335 гр. брашно ( аз изпалзвах 100 гр. манитоба и 235 бяла спелта )
15 гр. какао
245 гр. вода
6 гр. сол
120 гр. левито мадре ( бял, твърд квас )
75% хадратация
Смесете брашното с какаото и разбъркайте добре. Добавете водата и омесете. Оставете 1 час да почине тестото ( автолиза )
След този един час добавете кваса. Омесете добре, за да се разпредели кваса.
Оставете 30 минути и добавете солта.
Аз направих 2 дърпания и 3 вътрешни сгъвания през 25-30 минути.
Останете тестото да удвои обема си на 50%
След това оформете и приберете в хладилник за дълъг сън.
Моето хлебче спа в хладилника цели 18 часа.
Пеках под капак при загрята фурта, заедно със съда за печене за 20 минути на 250° е без капак още 15 на 200°
Страхотен е.
0 коментара