Хлебче с квас и какао



Само ако можехте да усетите .. как ухае на како. Страхотен е.

Едно разрлично хлебче с квас и какао.


Нужни продукти 

335 гр. брашно ( аз изпалзвах 100 гр. манитоба и 235 бяла спелта )
15 гр. какао
245 гр. вода
6 гр. сол
120 гр. левито мадре ( бял, твърд квас )

75% хадратация 

Смесете брашното с какаото и разбъркайте добре. Добавете водата и омесете. Оставете 1 час да почине тестото ( автолиза )
След този един час добавете кваса. Омесете добре, за да се разпредели кваса. 
Оставете 30 минути и добавете солта.

Аз направих 2 дърпания и 3 вътрешни сгъвания през 25-30 минути.

Останете тестото да удвои обема си на 50% 
След това оформете и приберете в хладилник за дълъг сън. 
Моето хлебче спа в хладилника цели 18 часа.

Пеках под капак при загрята фурта, заедно със съда за печене за 20 минути на 250° е без капак още 15 на 200° 

Страхотен е. 


0 коментара