Къривурст






 #streetsfoodchallenge продължава 💕


За втора рецепта, този четвъртък с @ ви предлагаме тематичния немски Къривурст. 


В моя профил ще откриете класически вариант, а в профила на @ - веганизирана рецепта 🙃


Currywurst/ Къривурст е едно от най-разпространените steet food ясния в Германия. Няма град в който да не се предлага, по гарите, павильони, в заведения или по пазари. 


Създаден през лятото на 1949 г. в Берлин, Къривурста е на почти 72 години 🤭


Не забравяйте да последвате   #streetsfoodchallenge

мен @ и @ , за да следите рецептите и ако ви хареса нещо, да си го приготвите. 

Отбележете ни и добавете #streetsfoodchallenge


Нужни продукти : 


🔹4 бр. от любимите ви наденици

🔹1 с.л. гхий 

🔹1 глава червен лук ( нарязан на ситно ) 

🔹1 с.л. захар Демерара 

🔹100 мл. портокалов сок 

🔹4 смлени домата  

🔹1 с.л. доматена паста 

🔹 100на гр. кетчуп 

🔹черен пипер 

🔹сол 

🔹къри 


Запържете надениците в гхий. 

В мазнината от надениците сложете Лука и захарта и бъркайте, докато се карамелизира. 

Добавете сока, даматите, доматената паста и кетчупа. Разбъркайте и прибавете подправките. 

Оставете да късри под капак няколко минути. 


Къривурст се сервира по два начина. 

  1. С картофки 
  2. Нарязан на парченца ( може и с хлебче ) 

Изсипете от соса върху наденицата и поръсете с къри. 


Guten Appetit 😊


 

0 коментара