Тигрови хлебчета


 

Добро утро 😻


Предложението ми днес е - #vegan тигрови хлебчета - #tigerbread 🙃


Много пухкави и вкусни 😻 


Нужни продукти : 


🔹470 гр. бяла спелта 

🔹80 гр. пълнозърнеста спелта 

🔹9 гр. суха мая 

🔹сол 

🔹 1 ч.л. захар ( използвах Демерара на @bioklasa ) 

🔹180 гр. ядково мляко 

🔹120 мл. вода 

🔹15 мл. растителна мазнина 


За заливка - 


🔹3 гр. суха мая 

🔹60 мл. вода 

🔹70 гр. оризово брашно 

🔹15 мл. растителна мазнина 

🔹сол 

🔹1 ч.л. захар ( Демерара ) 


За тестото в купа смесете всички сухи съставки. Затоплете млякото и си пригответе топла вода. 


При сухите съставки, първо прибавете постепенно водата и после млякото, като не спирате на месите. Добавете и мазнината. ( ако е на ръка около 10 минути ) важно е тестото да стане гладко и меко , не твърдо. 

И да ви се стори лепкаво, не добавяйте още брашно, а омесете добре. 


оставете да удвои обема си ( при мен отне около 30-40 минути ) 


когато тестото е готово, пуснете фурната на 200* да загрява. 


През това време сложете в купа всичко изброено за заливката и разбъркайте. 


Разделете тестото на 10 равни части ( по около 100на грама ) , оформете топки и наредете върху хартия за печене. 


Всяко топче покрийте със сместа. 


Пекат се на 200* до златисто ( без вентилатор ) 


Да ви е сладко ! 

.

.

0 коментара