Добро утро 😻
Предложението ми днес е - #vegan тигрови хлебчета - #tigerbread 🙃
Много пухкави и вкусни 😻
Нужни продукти :
🔹470 гр. бяла спелта
🔹80 гр. пълнозърнеста спелта
🔹9 гр. суха мая
🔹сол
🔹 1 ч.л. захар ( използвах Демерара на @bioklasa )
🔹180 гр. ядково мляко
🔹120 мл. вода
🔹15 мл. растителна мазнина
За заливка -
🔹3 гр. суха мая
🔹60 мл. вода
🔹70 гр. оризово брашно
🔹15 мл. растителна мазнина
🔹сол
🔹1 ч.л. захар ( Демерара )
За тестото в купа смесете всички сухи съставки. Затоплете млякото и си пригответе топла вода.
При сухите съставки, първо прибавете постепенно водата и после млякото, като не спирате на месите. Добавете и мазнината. ( ако е на ръка около 10 минути ) важно е тестото да стане гладко и меко , не твърдо.
И да ви се стори лепкаво, не добавяйте още брашно, а омесете добре.
оставете да удвои обема си ( при мен отне около 30-40 минути )
когато тестото е готово, пуснете фурната на 200* да загрява.
През това време сложете в купа всичко изброено за заливката и разбъркайте.
Разделете тестото на 10 равни части ( по около 100на грама ) , оформете топки и наредете върху хартия за печене.
Всяко топче покрийте със сместа.
Пекат се на 200* до златисто ( без вентилатор )
Да ви е сладко !
.
.
0 коментара