Веган сирене от кашу 🤤
#veganuary2021 #вегануари
Трябва да го опитате 🤤
За две малки сиренца са ви нужни :
🔸150 гр. кашу ( @bioklasa )
🔸1 с.л. хранителна Мая ( @dragon_superfoods )
🔸1 ч.л. сол
🔸1 ч.л. оцет
🔸сок от 1/2 лимон
🔸100 мл. вода
🔸1 ч.л. агар агар
🔸 черен сусам ( @bioklasa )
🔸 червен пипер
Накиснете кашуто в гореща вода за 1 час.
Изцедете от водата и сложете в блендер/чопър . Прибавете хранителната Мая, солта, оцета и лимона.
Бъркайте до получаване на гладка смес.
( Може да го хапнете така, като крема сирене. )
След тава в 100 мл. вода, загрята на котлона сложете агар агар и получения крем от кашу.
Разбъркайте добре, но внимавайте да не заври.
Разпределете в две малки чашки ( аз използвам формите за суфле ) и оставете в хладилник за да стегне .
Аз разделих сместа на две. Едната подправих с малко червен пипер.
Розмарин също ще направи сиренето със страхотен вкус.
Когато стегнат, оваляйте страните в черен сусам 🤤
Да ви е сладко!
0 коментара