Веган сирене от кашу




Веган сирене от кашу 🤤

#veganuary2021 #вегануари 

Трябва да го опитате 🤤

За две малки сиренца са ви нужни : 

🔸150 гр. кашу ( @bioklasa ) 
🔸1 с.л. хранителна Мая ( @dragon_superfoods ) 
🔸1 ч.л. сол 
🔸1 ч.л. оцет 
🔸сок от 1/2 лимон 
🔸100 мл. вода 
🔸1 ч.л. агар агар
🔸 черен сусам ( @bioklasa )
🔸 червен пипер 

Накиснете кашуто в гореща вода за 1 час. 

Изцедете от водата и сложете в блендер/чопър . Прибавете хранителната Мая, солта, оцета и лимона. 

Бъркайте до получаване на гладка смес. 

( Може да го хапнете така, като крема сирене. )

След тава в 100 мл. вода, загрята на котлона сложете агар агар и получения крем от кашу. 

Разбъркайте добре, но внимавайте да не заври. 

Разпределете в две малки чашки ( аз използвам формите за суфле ) и оставете в хладилник за да стегне . 

Аз разделих сместа на две. Едната подправих с малко червен пипер. 
Розмарин също ще направи сиренето със страхотен вкус. 

Когато стегнат, оваляйте страните в черен сусам 🤤

Да ви е сладко! 





 

0 коментара