Панетоне



Панетоне 😊

Както казах, ще ви покажа 7 традиционни коледни рецепти от 7 държави. ❤️ дойде ред на #panettone ❤️ а с прекрасните продукти на @bioklasa стана страхотен 😊

Нужни продукти : 
🔸500 гр. брашно 
🔸200 мл. мляко
🔸30 гр. жива мая
🔸 2 яйца
🔸110 гр. нерафинирана захар 🔸80 гр. стафиди
🔸30 гр. сушени череши
🔸20 гр. сушено манго 
🔸30 гр. лимонови и портокалови кори ( по 15 от двете ) 
🔸100 гр. масло на стайна температура 

Затоплете млякото к 1 ч.л. нерафинирана захар + 1 ч.л. брашно. Когато млякото се загрее, без дазавира, дръпнете от котлона и сложете маята. Оставете да шупне. 

Когато е готова, добавете към нея, яйцата, маслото, захарта . Разбъркайте, докато маслото се разтопи. Изсипете цялата смес при брашното и омесете меко тесто. Омесете го добре.
Добавете сушуните плодове и омесете отново. 

Разпределете в две по-малки тавички или в една по-голяма. 

Намаслена тавата и сложете тестото. 

Оставете го да втаса бавно, за около три часа. 

Вкарайте го на загрята. Урна на 160* . Пече се до готовност, като се праверява с клечка. ( когато не остава тесто по кремката, значи е готово ) 

Ако започне да ви загаря, сложете алуминиево фолио, без да притискате. 




 

0 коментара