Лава кейк с бял шоколад



Неделя е!

Може да хапнем нещо сладичко.

Този лава кейк с топящ се център от бял шоколад е страхотен! 


За 3 броя :

2 яйца
50 гр. бяла спелта
1 с.л. стевия
100 гр. черен шоколад 
60 гр. масло + за намазване на купичките
3 парченца бял шоколад
какао за поръсване на купичките


На водна баня разтопете черния шоколад и маслото.
В купа разбийте яйцата, стевията и добавете брашното.
Когато маслото и шоколада се разтопят, оставете ги 2-3 минути да се темперират и тогава ги добавете към останалата смес.

Намазнете купичките с мясло и поръсете с какао.

Разпределете сместта, в трите купички.
Във всяка една, поставете в средата й по парче бял шоколад

Пекат се на 180° при загрята фурна за 12 минути.

Да ви е сладко!






0 коментара