Неделя е!
Може да хапнем нещо сладичко.
Този лава кейк с топящ се център от бял шоколад е страхотен!
За 3 броя :
2 яйца
50 гр. бяла спелта
1 с.л. стевия
100 гр. черен шоколад
60 гр. масло + за намазване на купичките
3 парченца бял шоколад
какао за поръсване на купичките
На водна баня разтопете черния шоколад и маслото.
В купа разбийте яйцата, стевията и добавете брашното.
Когато маслото и шоколада се разтопят, оставете ги 2-3 минути да се темперират и тогава ги добавете към останалата смес.
Намазнете купичките с мясло и поръсете с какао.
Разпределете сместта, в трите купички.
Във всяка една, поставете в средата й по парче бял шоколад
Пекат се на 180° при загрята фурна за 12 минути.
Да ви е сладко!
0 коментара