Имам две предложения за вас.
Нахут, гъби, сладко-кисел сос с басмати ориз или с полента.
Кое бихте избрали вие?
Нужни продукти :
За сладко-кисел сос
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. оцет
2 с.л соев сос
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. кафява захар
2 с л. сок от ананас
Смесете всичко в касерола и оставете да къкри на слаб огън за 4-5 минути.
Друго, което ви е нужно е :
1 консерва нахут
1 консерва гъби
бучка масло
пирер ( аз слагам трицветен )
На тигана сложете маслото да се разтопи, прибавете нахута ( без водата от консервата ) и гъбите ( също изцедени ). Добавете и сладко-киселия сос.
Оставете да къкри няколко минути.
Басмати ориза, разбира се, може да го замените с какъвто искате/обичате.
Полентата я правя в зеленчуков бульон и масло.
Ето го и втория вариянт.
Да ви е сладко!
0 коментара