Нахут със сладко - кисел сос и басмати ориз или полента








Имам две предложения за вас.

Нахут, гъби, сладко-кисел сос с басмати ориз или с полента.

Кое бихте избрали вие?

Нужни продукти : 

За сладко-кисел сос 

2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. оцет
2 с.л соев сос
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. кафява захар
2 с л. сок от ананас

Смесете всичко в касерола и оставете да къкри на слаб огън за 4-5 минути.

Друго, което ви е нужно е :

1 консерва нахут
1 консерва гъби
бучка масло
пирер ( аз слагам трицветен )

На тигана сложете маслото да се разтопи, прибавете нахута ( без водата от консервата ) и гъбите ( също изцедени ). Добавете и сладко-киселия сос. 

Оставете да къкри няколко минути.

Басмати ориза, разбира се, може да го замените с какъвто искате/обичате.

Полентата я правя в зеленчуков бульон и масло. 

Ето го и втория вариянт.



Да ви е сладко!







0 коментара