Сладкиш с компот от Праскови
тава с диаметър 25 см.
Необходими продукти :
За карамела :
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. масло
За плънката:
Плодовете от 1 буркан/консерва праскови
70 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
ванилия
10 големи лъжици, с връх, брашно
30 мл. олио
30 мл. сок от компота
На тиган се разтапят захарта и маслото, до получаване на карамел.
Карамела се изсипва в избрания съд и върху него се нареждат прасковите.
В купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се олиото, млякото, ванилия. Пресява се брашното, заедно с бакпулвера и се прибавят към купата с останалите продукти.
Сместа се изсипва върху карамела е плодовете.
Пече се на 175' до готовност.
Когато сладкиша е готов, го оставете поне час да изстине, преди да го обърнете.
0 коментара