Гьозлеме



Вторник е ден за Steet Food или поредицата ни с Bohemian Veg  -  #streetsfoodchallenge


Може да се включите в предизвикателството, ако ви е интересно и имате любима улична храна. Вкус, който няма да забравите 😻 отбележете мен и @  и не забравяйте да сложите хаштага -  #streetsfoodchallenge


Днес ще ви заведем в .. Турция 🇹🇷

На разходка и да хапнем Гьозлеме( Гьозлеми ) 


Нужни продукти: 

🔹430 гр. брашно 

🔹210 мл. прясно мляко 

🔹1 п. суха мая ( 7 гр, или 1/2 кубче жива мая) 

🔹сол 

🔹1 с.л. масло ( за тестото ) 

🔹1 с.л. оцет 

🔹 1 с.л. мед 

🔹 сирене и спанак

🔹 масло за намазване 


Затоплете млякото и към него добавете меда и 1 с.л. от необходимото брашно. Оставете настрана, маята да се активира. 


В купа пресейте брашното и добавете мазнината, оцета, солта и шупналата мая. 


Омесете меко тесто и оставете да втаса. 


Разделете тестото на 8 части и ги направете на малки топки. Покрийте с кърпа и ги оставете за 10 минути, за да почине тестото. 


Разточете всяко топче в кръг, с помощта на точилка ( около 30 см. ) 


Намажете с масло и поръсете със сирене или сирене и спанак. 


Аз напарвих и двата варианта. 


За да направите плънката от сирене и спанак, първо задушете спанака на тиган и добавете сирене. 


Брайън повече хареса тези, само със сирене. 


Когато поръсите със сирене, навийте на руло и след това направете рулото на 8-ца. Прехвърлете едната част, върху другата и притиснете с ръце. След това разточете с точилка.


Пекът се на тиган до готовност. 




 

0 коментара