Коледно френско пънче


Време е за номер 3 от “ Коледни рецепти от 7 държави” 🙃

Ред е на #france 

Тук прескачам малко традиционния вариант, защото крема е направен по мой вкус , с пчелните продукти на @pchelinabg 🙃😊

Нужни продукти : 
За блата - 

🔸60 г брашно
🔸30 г какао на прах
🔸 1ч.л. бакпулвер
🔸 60 гр. Манов мед 
🔸3 яйца, разделени жълтъци от белтъци
🔸60 мл прясно мляко

За крема вътре - 
🔸200 гр. кварк
🔸2 с.л. пчелен прашец
🔸3 с.л. липов мед

За ганажа - 
🔸150 мл. сметана
🔸150 гр. черен шоколад 
🔸1 с.л. масло 

За блата - разбиваме жълтъците с меда. Добавяме и останалите съставки, без белтъците. Тях ги разбиваме в отделен съд, до сняг. 
Привавяме ги след това при получената смес, лъжица по лъжица, като леко разбъркваме. 

Тава 30х20 см. Използвах силиконова и не сложих хартия за печене, но ако вашата не е силиконова, сложете хартия. 

Пече се на 170* за 14 минути. 

Още топъл се изважда върху мокра кърпа и се завива на руло. Оставя се така да изстине. 

През това време приготвяме крема отвътре. Смесваме всичко изброено и оставяме 30на минути. Разбъркваме отново и крема става “златен” заради прашеца в него. 

Махаме внимателно рулото от кърпата и разпределяме получения златен крем. 

Завиваме на руло и прибираме в хладилник, за да стегне. 

През това време приготвяме ганажа, като всичко изброено за него, се загрява на слаб огън, докато стане гладка и лъскава смес. Оставяме да се охлади напълно и да се сгъсти. 

Изваждаме рулото от хладилника и режем малка част от него, която слагаме отстрани, като разклонение на пънчето, което е специфична черна за този френски десерт. 

Когато ганажа стегне, покриваме пънчето с него и леко минаваме с вилица 🙃

Оставете отново в хладилник, за да стегне малко 🥰
.



 

0 коментара