Торта Миньон






Здравейте, мили хора ❤️

Първо искам да ви благодаря за всички коментари, лични съобщения. За милите думи и пожелания. 

Бъдете здрави! ❤️


За тортата ще ви разкажа сега. 

Използвала съм две основни неща .. класически блат “ Виктория “ който е изключително подходящ за подобен тип торти и съм го съчетала със swiss meringue buttercream. 


За блата : 

Тава с диаметър 20 см.

🔸200 гр. масло

🔸200 гр. брашно

🔸4 яйца

🔸200 гр. нерафинирана захар 

🔸 1/2 п. бакпулвер 

🔸 аз сложих есенция лимон 


Тава са продукти за един блат, който можете да разрежете на две. Аз използвах двойна доза. При мен единия блат е жълт, а другия - син. 


За крема : 

🔸5 белтъка

🔸300 гр. нерафинирана захар / може да използвате и бяла кристална захар. 

🔸420 гр. масло / на стайна температура

🔸 есенция лимон 

🔸 щипка сол


За блата : 


  • Пуснете фурната на 180* 
  • Облечете тавичката в пергаментна хартия
  • Разбийте маслото, захарта и избрания ароматизатор, до получаване на пухкав крем. 
  • Разбийте яйцата в отделен съд, като ги добавяте на три пъти при масления крем и едновременно с това, добавяте и по лъжица брашно, за да не се пресече сместа. 
  • Когато добавите яйцата, спрете миксера и добавете останалото брашно. Тук вече бъркайте на ръка. 
  • Ако желаете боядисайте блата. 
  • Пече се 55-60 минути.Проверявайте с клечка.
  • Когато го извадите от печката, го сложете на решетка, за да изстине. 


За крема : 


  • Тук искам да подчертая, количествата да се спазват точно. Това е бътъркрем, подходящ за много торти, мъфини, кексчета и др. 


  • Разбийте с телена бъркалка белтъците, заедно със захарта. 
  • Сложете ги на водна баня. Добавете и солта.
  • Бъркайте докато захарта се разтопи.


  • Още топла, разбийте сместа с миксер, като добавите и ванилията. 
  • Оставете получения крем да се изстуди, преди да добавите маслото. Ако го добавите твърде рано, крема ще стане воднист.


  • Разбийте до получаване на гъст, лъскав, гладък крем.


Украсете по желание. 


Тортата стана много вкусна. 

Брайън беше много щастлив.


 

2 коментара

  1. Здравей Ели, реших да направя торта за втория рожден ден на сина си, в момента изпичам блата, но се чудя дали да не го сиропирам или той от маслото ще е достатъчно сочен и в комбинация с крема да си поеме и от него. Благодаря за рецептат и утре ще дам отзиви 😇

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Ели, реших да направя торта за втория рожден ден на сина си, в момента изпичам блата, но се чудя дали да не го сиропирам или той от маслото ще е достатъчно сочен и в комбинация с крема да си поеме и от него. Благодаря за рецептат и утре ще дам отзиви 😇

    ОтговорИзтриване