Гевречета със сирене



Нужни продукти : 

За 8 броя 

🔸450 гр. бяла спелта
🔸1 яйце
🔸230 мл. прясно мляко
🔸2 с.л кисело мляко
🔸1 п. суха мая 
🔸 щипка сол
🔸 25 гр. разтопено масло
🔸 сирене 

Затоплете млякото, но без да завира. 
В купа сложете брашното, маята и солта. Разбъркайте добре. 
Прибавете киселото мляко, яйцето и прасното мляко. След това добавете и мазнината.

Омесете меко тесто и оставете да удвои обема си.

Разделете втасалото тесто на 8 топки. 
Всяко от тях разточете и по дължина поръсете със сирене. 
Навийте на руло и след това на геврече.

Намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Пекат се на 180* до готовност 



 

0 коментара