В сезонът на тиквите, няма как да минем без тиквени хлебчета. Много пухкави и вкусни ❤️
Нужни продукти :
🔸800 гр. Бяла спелта
🔸200 мл. прясно мляко
🔸300 гр. пюре ат тиква
🔸1 яйце + 1 жълтък за намазване
🔸20 гр. разтопено масло
🔸 2 с.л. кисело мляко
🔸1 кубче мая
🔸липов мед ( @pchelinabg )
🔸джинджифил ( @bioklasa )
Затоплете млякото, бе да завира. Сложете 1с.л брашно + малко мед и маята. Оставете маята да се активира.
В купа сложете брашното и всички останали продукти, без мазнината. Тя се прибавя постепенно при месенето на тестото.
Когато маята шупне, прибавете и нея. Омесете меко тесто и започнете да вкарвате мазнината, като отново премесвате.
Оставете тестото да втаса. Когато удвои обича си, го разделете на топки по 160-170гр.
Завийте всяка от тях с конец. И сложете по едно кашу, за дръжка на тиквата .
Намажете с жълтък. Пекат се на 180* до готовност. Когато изстинат се маха конеца.
0 коментара