Лава кейк със синя спирулина



Лава кейк със синя спирулина 💙 
Днес си бях казала, че няма да правя нищо, но в този дъждовен ден ... няма как да не завършим деня с нещо сладичко 😻

За 3 броя :

*2 яйца
*50 гр. бяла спелта
*2 с.л. Еритритол
*100 гр. черен шоколад 
*60 гр. масло + за намазване на купичките
* 50 гр. Бял шоколад + Синя спирулина
*какао за поръсване на купичките

На водна баня разтопете белия шоколад. Като се темперира, сложете спирулина на и отново замразете. През тава време, отново на водна баня разтопете черния шоколад и маслото.
В купа разбийте яйцата, подсладителя и добавете брашното.
Когато маслото и шоколада се разтопят, оставете ги 2-3 минути да се темперират и тогава ги добавете към останалата смес.

Намажете купичките с мясло и поръсете с какао.

Разпределете сместта, в трите купички.
Във всяка една, поставете в средата й по парче “синия” шоколад.

Пекат се на 180° при загрята фурна за 12 минути.





 

0 коментара