Една класическа закуска . Рогчета със сирене и Бяла спелта.
Нужни продукти:
- 500 гр. Бяла спелта
- 250 мл. Прясно мляко
- 100 гр. Разтопено масло
- 1 п. Суха Мая
- Щипка сол
- 200 гр. Сирене
- 1 жълтък за намазване и сусам за поръсване
Смесете сухите съставки и разбъркайте добре. Загрейте млякото и го добавете към сухите съставки. Към тях прибавете мазнината и омесете тесто. Тестото не става гладко и може да ви се струва, че не е достатъчно брашното, но не добавяйте повече.
Разделена го на топки по 50-55 гр. всяка. Зависи колко големи рогчета искате. Завийте топките с кърпа и ги оставете 15на минути .
Разточете всяко топче и сложете сирене . Завийте на руло. Наредете ги в тава, върху хартия за печене.
Намажете с жълтък и поръсете със сусам.
Пекат се на 180* при загрята фурна, до готовност.
Да ви е сладко!
0 коментара