English Egg Muffins



Днес закуската  не е нещо обичайно, но е много вкусна.

Нужнш продукти:

350 гр. брашно ( аз ползвах бяла спелта )
200 мл. топло мляко ( без да завира )
щипка сол
щипка захар
1/2 пакетче суха мая
2 с.л. разтопино масло
+
царевично брашно за поръсване

+

Яйца
шунка/бекон/салам
кашкавал
домат или кисела краставичка ..
Каквото искате.


Загрейте млякото в касирола и сложете щипка захар + маята.
Дръпнете от котлона, разбъркайте добре и останете 10на минути, за да може маята да се развие.

Към брашното добавете солта и след това, вече шупналата мая.

Омесете меко тесто и оставете да втаса.

Когато удвои обема си, разточете върху набрашнен плот и направете 8 кръгчета с помощта на форма. 

Върху хартия за печене поръсете малко царевиччно брашно и сложете кръгчетата. Поръсете брашно и върху тях. Оставете ги отново 30-40 минути, да починат. 

Върху тиган с незалепващо покритие ( задължително е да бъде сух, без мазнина ) печете всяка питка от двете страни до готовност.

*****

Нещо важно за Егг мъфините е все пак - яйцето.

Аз не обичам да пържа, затова просто ги изпекох и ще ви покажа как ..


Пека до готовност.





0 коментара