Обичате ли френски макарони? Веднъж вече съм ви показвала един вариант с чийз крем.
Тези са с нежен шоко крем.
Нужни продукти :
За макароните
110 гр. смлени бадеми
200 гр. пудра захар
90 гр. остарели белтъци ( извадени 3 дни по рано и оставини в хладилник )
40 гр. кристална захар
щипка сол
За крема
100 гр. Кондензирано мляко
100 гр. сметана
2 с.л. какао
Или просто си купете готово какаово кондензирано мляко ( по-лесния вариант. То е като крем )
Пресейте бадемите, заедно с пудрата захар.
След това разбийте белтъците на сняг, заедно със захарта и щипка сол. ( белтъците да са извадени от хладилника, поне час, преди да започнете да работите с тях )
След като белтъците са добре разбити, на сняг .. на три пъти добавете пресятите бадеми с пудрата захар. Разбърквайте много добре. Когато добавите цялата смес, добавете и 2 с.л. натурално какао. Отново разбъркйте.
Сложете сместа в пош. Аз изпорзвам подложки за френски макарони, но и да нямате, не е проблем.
Използвайте обикновенна хартия за печене.
Направете кръгнета с еднаква големина и ги оставете 30-40 минути.
Пуснете фурната да загрява на 125°
Тук печенето е много относиелно. Зависи от фурната.
Аз ги пека за 24 минути на 125° без вентилатор.
След като се изпекат, оставете напълно да изстинат.
След това сложете крем.
Ако си правите сами, разбийте сметаната и след това добавете кондензираното мляко ( подсладино ) и накрая какаото.
А ако купувате готов крем, просто сложете в пош и шприцовайте.
Да ви е сладко!
0 коментара