Днес си казах, че няма да правя нещо в кухнята, но уви ..
Като погледнах черешите и веднага ми дойде идея за веган мини торта.
Череши, кокос, ванилия ...
Нужни продукти :
За основата
150 гр. орехи
100 мл. бадемово мляко
15 фурми
40 гр. пукан амарант
50 гр. кокосово масло
1 с.л. крем от кокос и ванилия
2 с.л. чия
2 с.л.какао
2 с.л. кокосово брашно
За сладкото от череши :
400 гр. череши, без костилките
4 с.л. чия
1 с.л. крем от кокос и ванилия
1 с.л. Агаве
Накиснете фурмите в гореща вада за 5 минути. Сложете ги в блендер, заедно с всичко останало за основата, без амаранта. Блендирайте до получаване на хомогенна смес. Сложете всичко, което сте получили в купа и го смесете с амаранта. Разбъркайте добре.
В тава с падащо дъно ( 20 см. диаметър )
върху хартия за печене изсипете получената смес и притиснете с ръка така, че да стане равна.
Оставете в хладилник за 20на минути.
През това време си направете суровото сладко от череши. Вече съм ви показвала 2 вида такова сладко. Едно от ягоди и едно от горски плодове.
Тук разликата е, че съм добавила крем от кокос и ванилия.
Изчистете черешите от костилките ( теглото без костилки да е 400 гр )
Сложете Агавето и крема и разбъркайте добре. Добавете и чията и отново разбъркойте. Оставете да се сгъсти за 20на минути.
Вземете вече стегналата основа от хладилника и изсипете сладкото от череши. Върнете отново в хладилник за 30 минути.
Поръсете с кокосови стърготини, преди да сервирате.
Да ви е сладко!
1 коментара
Здравейте!Попаднах на страничката Ви и я намирам много интересна.Но не разбирам какъв е този крем от кокос и ванилия.Аз живея в Германия.Ще си Ви благодарна,ако ми помогнете,за да изпробвам Вашите рецепти.
ОтговорИзтриване