Залъчета със сирене и кашкавал









Семейна съботна закуска 🥰
Залъчета със сирене и кашкавал

🔸550 гр. спелта
🔸250 мл. прясно мляко
🔸1 яйце + 1 жълтък 
🔸1 п. суха мая
🔸щипка сол
🔸1 ч.л. мед 
🔸50 гр. разтопено масло
🔸 сирене и кашкавал 
🔸сусам за поръсване

Затоплете млякото, като добавите 1 с.л. от нужното брашно и меда. Когато млякото е готово ( без да завира ) добавете маята и оставете да шупне. 

Пресейте брашното, добавете салта и яйцето ( лека разбито ) . Прибавете маслото и активираната мая. 

Омесете меко тесто и оставете да втаса. 

Разделете тестото на парченца по 18-20 гр. Сложете парченце сирене или кашкавал и направете топче. 

Наредете всички топчета, като започнете от вън - навътре. 

Оставете още 15-20 минути да починат, преди печене. 

През тава време пуснете фурната да загрява на 180*

Намажете залъчетата с жълтък и поръсете със сусам. 

Пекат се да зачервяване 😻


 

0 коментара