Семейна съботна закуска 🥰
Залъчета със сирене и кашкавал
🔸550 гр. спелта
🔸250 мл. прясно мляко
🔸1 яйце + 1 жълтък
🔸1 п. суха мая
🔸щипка сол
🔸1 ч.л. мед
🔸50 гр. разтопено масло
🔸 сирене и кашкавал
🔸сусам за поръсване
Затоплете млякото, като добавите 1 с.л. от нужното брашно и меда. Когато млякото е готово ( без да завира ) добавете маята и оставете да шупне.
Пресейте брашното, добавете салта и яйцето ( лека разбито ) . Прибавете маслото и активираната мая.
Омесете меко тесто и оставете да втаса.
Разделете тестото на парченца по 18-20 гр. Сложете парченце сирене или кашкавал и направете топче.
Наредете всички топчета, като започнете от вън - навътре.
Оставете още 15-20 минути да починат, преди печене.
През тава време пуснете фурната да загрява на 180*
Намажете залъчетата с жълтък и поръсете със сусам.
Пекат се да зачервяване 😻
0 коментара