Ябълков щрудел с домашни кори



Ябълкови щрудели с домашни, дърпани кори. 

Нужни продукти : 

За тестото- 
🔸600 гр. Бяла спелта
🔸300 мл. Вода
🔸1 с.л. Оцет
🔸 1 с.л. Разтопено масло
+ масло за намазване 

За плънката -
🔸4 Ябълки
🔸3 с.л. Нерафинирана захар ( @bioklasa )
🔸50 гр. Стафиди ( @bioklasa )
🔸1 ч.л. Лимонов сок
🔸Канела

Омесете меко тесто. Разделете го на 8 части, като оформите малки питки. Всяка питка намажете обилно с разтопено масло и наредете всички една върху друга. 
Останете ги 30 минути. 
След като минат 30 минути, вземете първата питка и започнете да я придърпвате ( на намаслена повърхност )внимателно настрани. Когато я разпънете максимално, колкото можете, без да се скъса ... в края на всяка кора сложете плънка. Разпределете по дължина и навийте кората на руло. След това завийте на охлювче. 

А плънката направете, като настържете ябйлките и добавите останалите прадукти.

Пекат се на 180* при загрята фурна до зачервяване 🥰



 

0 коментара