Торта Синя Наслада


 Днес, стават точно 6 месеца от първия ми пост в блога. 

За това време се събрахме 12 693 във Фейсбук . 4 394 в Инстаграм . Споделила съм с вас 181 рецепти и 637 468 ( до 08:32 на 29.08.2020г. )пъти сте влезли и прочели/видяли моя рецепта тук.

Една голямо БЛАГОДАРЯ. 

За доверието, за милите думи, за споделените опит, за подкрепата и за това, че продължавате да ме мотивирате. 

Преди 6 месеца започнах всичко и не вярвах, че толкова бързо ще се съберем, толкова много. 

Днес ви показвам една 'Синя Наслада' , в която ще се влюбите. 


Нужни продукти : 

За блатовете 

  • 370 гр. бяло брашно
  • 300 гр. кристална захар
  • ванилия
  • щипка сол
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 150 гр. белтъци / стайна температура
  • 170 гр. масло / стайна температура
  • 30 мл. олио
  • 285 мл. прясно мляко + 1 ч.л. оцет/ стайна температура
В купа изсипете сухите съставки. Разбъркайте добре. Аз използвам кухненски робот. След това добавете маслото и пуснете миксера на ниска степен, докато се получи смес, като пясък. 

Към белтъците добавете 85 мл. от млякото с оцет. Към останалото количество мляко, прибавете олиото.

Към сухите съставки, които сте разбъркал с маслото, добавете и белтъците, с част от млякото. Бъркайте на средна степен. Добавяте постепенно всичко.
След това, добавете и млякото+мазнината.

Разбийте добре.

Нужни са ви 2 тавичка по 18 см. или 3 по 15 см.

Разпределете сместа по равно. Използвайте везна.

Пекат се на 165° за около 35 минути.


За крема : 

Swiss Meringue Buttercream 
  • 5 белтъка
  • щипка сол
  • 300 гр. кристална захар
  • 420 гр. масло/ стайна температура
  • ванилия
Тук искам да подчертая, количествата да се спазват точно. Това е бътъркрем, подходящ за много торти, мъфини, кексчета и др. 

Разбийте с телена бъркалка белтъците, заедно със захарта. 
Сложете ги на водна баня. Добавете и солта.
Бъркайте докато захарта се разтопи.

Още топла, разбийте сместа с миксер, като добавите и ванилията. 
Оставете получения крем да се изстуди, преди да добавите маслото. Ако го добавите твърде рано, крема ще стане воднист.

Разбийте до получаване на гъст, лъскав, гладък крем.

Не съм посочила оцветител в рецептата. Това е по ваше желание и избор. Аз използвах Синя спирулина.





Благодаря ви!


0 коментара