Добро утро.
Честит понеделник.
Седмицата започва с вкусни рогчета, които вие може да направите по два начина.
С шунка и кашкавал или само с кашкавал.
Нужни продукти :
450 гр. бяла спелта
225 мл. прясно мляко
1 п. суха мая
щипка сол
1 ч.л. мед
120 гр. разтопено масло
+
1 жълтък за намазване и сусам за поръсване.
+
Шунка и кашкавал
Затоплете млякото, без да завира.
Сложете меда и маята, като дръпнете от котлона.
В купа сложете брашното, солта и разтопеното масло. Добавете и маята с млякото. Омесете тесто.
Тестото става меко и не гладко.
Разделете го на топчета по около 40-45 гр. И завийте с кърпа. Оставете 20 минути.
Разточете всяко топче и сложете нарязана на тънко шунка и кашкавал или само кашкавал.
Завийте на руло. Веднага намажете с жълтък и поръсете със сусам.
Пъхнете във фурната, без да чакате да втасват.
Пекат се на 180° до златисто.
1 коментара
Чудесна рецепта! Дали би станала с овесени трици?
ОтговорИзтриване