Рогчета с бяла спелта шунка/кашкавал



Добро утро.

Честит понеделник. 

Седмицата започва с вкусни рогчета,  които вие може да направите по два начина.
С шунка и кашкавал или само с кашкавал.

Нужни продукти : 

450 гр. бяла спелта
225 мл. прясно мляко
1 п. суха мая
щипка сол
1 ч.л. мед 
120 гр. разтопено масло

+
1 жълтък за намазване и сусам за поръсване.

+
Шунка и кашкавал

Затоплете млякото, без да завира.
Сложете меда и маята, като дръпнете  от котлона. 

В купа сложете брашното, солта и разтопеното масло. Добавете и маята с млякото. Омесете тесто. 
Тестото става меко и не гладко.

Разделете го на топчета по около 40-45 гр. И завийте с кърпа. Оставете 20 минути.

Разточете всяко топче и сложете нарязана на тънко шунка и кашкавал или само кашкавал.


Завийте на руло. Веднага намажете с жълтък и поръсете със сусам. 

Пъхнете във фурната, без да чакате да втасват.

Пекат се на 180° до златисто.













1 коментара