Едно предложение от мен за нисковъглехидратна и много вкусна торта.
Без захар
Без брашно
Нужни продукти :
За основата
3 яйца
150 гр. маково семе
100 гр. смлени бадеми
100 гр. еритритол
100 гр. масло ( на стайна температура )
За втори пласт
500 гр. кварк
250 мл. сметана
сок та 1/2 лимон
1 п. желатин/агар агар
70 гр. еритритол
За трети пласт
350гр. малини
2 с.л. еритритол
1 п. желатин/агар-агар
За основата използвах тавичка с 18 см. диаметър.
Разбийте яйцата с еритритола и добавете маслото. Разбийте отново на ниска степен, да не пребиете маслото. Добавете бадемите и мака.Разбъркайте и сложете в тавичка за печене ( с падащо дъно )
Пече се на 180° за около 45 минути.
Извадете и оставете блата да се охлади.
За втората част използвах ринг ( 20 см диаметър )
Разбийте сметаната с кварка, лимоновия сок и еритритола. Добавете желатин или агар агар.
(Аз използвах желатин, който разтворих във вода и оставих да стегне. След това разтопих на водна баня.)
Прибавете го към получената смес.
Сложете сместа в пош.
Вече изстиналия блат сложете в средата на по-голямата форма/ринг. С помощта на поша, покрийте добре около блата и изсипете отгоре остатъка от крема.
Оставете в хладилник да стегне.
През това време сложете в касерола малините и подсладителя и останете за няколко минути да къкри на слаб огън.
Пригответе желатин/агар-агар. Този път няма да се разтапя на водна баня, а директно се слага в горещата смес ( когато вече е стегнал )
Извадете от хладилника стегналата торта и изсипете малиновата смес отгоре. Оставете, отново да стегне.
При мен стоя цяла вечер в хладилника, преди да я разрежа, но това може да стане и доста по-рано.
Да ви е сладко!
0 коментара