Нисковъглехидратни, веган, безглутенави питки за бурген



Не моооога да не споделя това блаженство... 

Нисковъглехидратни пикти, а и веган.. че и без глутен.. в комбинация с любимото вкъщи - киноа кюфте.

За 3 питки

80 гр. смлени бадеми
20 гр. ленено брашно
10 гр. кокосово брашно
10 гр. оризово брашно
25 гр. хуск
270 мл. вода ( мноого топла )
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. оцет
сусам



Изсипете всички сухи съставки в купа. 
Разбъркайте добре и прибавете горещата вода + 1 с.л. оцет. Омесете тесто.
Разделете го на 3 топки и ги поставене върху хартия за пече с разстояние между тях. Поръсете със сусам.


Пекат се на 180° при загрята фурна за 45-50 минути.

Тооооолкова са вкусни!

0 коментара