Питки на тиган със салам и кашкавал




Наречете ги както искате. Палачинки, питки .. или им дайте друго име. Те са страхотни. 
Честно да си призная е малка играчка, но си заслужава.

Вчера направих палачинки със сирене ( те станаха доста бързо ) , а днес, със салам и кашкавал.

За 10 питки :

салам
кашкавал
2 яйца
5 с.л. с връх брашно от бяла спелта ( или каквото искате )
2/3 кофичка к. мляко
1/2 ч.л. сода 
разтопена бучка масло 
щипка сол


Нарежете салама и кашкавала на кръгчета. Аз използвах форма за бисквитки.


Разбийте яйцата, добавете млякото, содата и солта. Разбъркайти отново до получаване на хомогенна смес. Добавете и брашното и отноро бъркайте, да няма бучки. Накрая добавете и маслото в сместта.

На тиган с незалипващо покритие ( без никаква мазнина ) сложете 1 л. от сместта, върху нея парче салам и кашкавал и сложете ощи малко смес отгоре.

Пече се до готовност от двете страни на слаб огън. ( при мен е 3 от 6 )

Да ви е сладко !





0 коментара