Cheesecake with oat crust
Чийзкейк с овесени ядки
манго и ябълки
Миналата вечер, загатнах какво ви готвя за да ви 'почерпя' и благодаря на всички 5 000 души, които ме последваха за 2 месеца. Благодаря, че ми се доверихте и че харесвате това, което правя.
Също разбира се, нямаше как да не се размина без някой друг проблем. Снощи си направих основата на чийзкейка, който всъщност не трябваше да е точно чийзкейк, а кейк с кварк и лимон. НО ..
Реших да си купя нов желатин, на непозната марка за мен и нещо обърках .. не се получи.
Съответно ми се прецака и пресече лимоновата част от десерта.
Е, хайде наново.
Направих си още снощи основата и оставих в хладилник, да стегне.
Днес направих и останалата част ( с вече познат желатин!!! )
Малка промяна в рецептата, която бях замислила, но се получи страхотно!
Представям ви я с голямо вълнение.
Нужни продукти :
За основата :
150 гр овесени ядки, смлени на брашно
100 гр. овесени ядки
50 гр. мед
50 гр. бадеми ( млени, не много сштно )
50 гр. бадеми ( млени, не много сштно )
70 мл. кокосово масло.
За втората част :
150 гр пюре от манго и ябълка ( аз ползвах готово , без добавена захар )
100 гр. сметана
300 гр. крема сирене
30 мл. агаве/мед
желатин*
За основата ви трябва тавичка с диаметър 22 см. ( или каквато имате, но не много голяма )
Смесете всичко изброено, което ви е нужно за основата и разбъркайте добре. Няма определена последователност при смесване на продуктите. Изсипете в тавичката и претиснете хубаво. Оставете в хладилник да стегне за няколко часа.
За втората част - на мен лично манго и ябълка ми харесват, като комбинация, но вие може да използвате плодово ппюре по ваш избор/вкус.
Изсипете сметаната, крема сиренето, подсладителя и пюрето. Разбъркайте добре, до получаване на хомогенна смес. След това добавете *желатина и отново разбъркайте. Изсипете в тавата и оставете да стегне отново за няколко часа.
* използвайте желатина, според описанитето на опаковката.
Искам да добавя още нещо. Основата не става толкова твърда, колкото ако я правите с бисквити. Ронлива стана, поне в този случай, но си заслужава.
Благодаря ви!
0 коментара