Фокача с квас


Честито Възкресение Христово! 

Вече ви дадох рецепта за козунак с квас, а днес, на Великден, ще ви дам рецепта за Фокача с квас. 

Толкова вкусен и ароматен.

Нужни продукти :

400 гр. брашно
250 мл. вода
120 гр. квас ( твърда, бяла)
25 мл. зехтин
сол

Начин на приготвяне : 

Смесете хубаво водата с брашното и оставете за 25-30 минути. 
След това добавете квас, сол и зехтин. Омесете хубаво, еластично тесто. 
Оставете отново за около час.

След час, следват 4 дърпания през 30 минути, с намазнени ръце.


Когато приключите с дърпанията, оставете тестото в хладилник за 13-14 часа да втаса. ( в моя случай, цяла вечер )

На следващата сутрин - 
Извадете тестото от хладилника и оставете час, да се темперира. 

Върху хартия за печене, разстелете тестото с ръце и напръскайте с малко зехтин. 
Оставете да втаса.
Когато е готово, подредете и украсете фокачата, както желаете.
Притиснете хубаво всичко, което слагате отгоре.

Пече се на 230° при загрята фурна, до готовност.



0 коментара