Питки с Шунка и Кашкавал



Питки с шунка и кашкавал


за тестото :

700 гр. брашно
1 яйце
100 гр. кисело мляко
300 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1 кубче жива мая
щипка сол
щипка захар
шунка
кашкавал
масло
чубрица

за заливката :

1 яйце
4 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио


Загрява се прясното мляко ( без да завира ) добавят се щипка захар и 2 с.л. брашно. При топлото мляко се добавя и маята. Оставя се настрана, да шупне.

В дълбока купа се пресява брашното. Добавят се солта, яйцето, олито и млякото. Когато маята е готова, се прибавя към брашното.
Омесва се меко тесто.
Без да втасва.
Разделя се на две части, които се разточват на два правоъгълника.
Разточеното тесто се намазва с масло и се поръсва с шунка и кашкавал. Количеството е въпрос на вкус.

Правоъгълниците се навиват на руло и се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см.



Нареждат се в тава с хартия за печене.
В купичка разбивам 1 яйце, кисело мляко и олио за заливка.
С получената смес се намазва/залива  всяка питка. 
Поръсва се с кашкавал и чубрица.

Пече се на предварително загрята фурна на 170°  до готовност.

.



0 коментара