Тиквен десерт с пуканки от амарант


 Няма как без сладичко 🤭

Преди няколко дни ви показах как да си направите пуканки от Амарант , а днес ви показвам един тиквен десерт .. с пукан амарант 🤭😻

Нужни продукти : 
🔸150 гр. тиква
🔸100 гр. кокосово мляко от кенче 
🔸2 с.л. пчелен мед ( @bioklasa )
🔸6 с.л. амарант ( @bioklasa ) 
🔸200 гр. от любимия ви черен шоколад
🔸 2 с.л. кокосово масло 

Започнете с правенето на пуканките. Загрейте тигана на котлона, без да добавяте мазнина. Слагайте по 1 с.л. амарант и бъркайте с дървена лъжица. За няколко секунди са готови. Повторете с цялото количество. 

разтопете 150гр. от шоколада на водна баня, заедно с 1 с.л. кокосово масло и го добавете към пуканките. 

Изсипете в желанята форма и приберете във фризер, за да стегне. 

През това време сварете тиквата, изчакайте да се изстуди и я пасираната с млякото и меда. 

Изсипете тиквения крем върху основата. Приберете отново във фризер. 

Докато първите два пласта стягат във фризера, разтопете остатъка от шоколада и маслото и изсипете върху вече стигналия дерест. 

Приберете отново във фризен за 15на минути. 

Да ви е сладко!
.
.
.

0 коментара