Бухти с пълнозърнеста спелта - сладки и солени

 

Добро утро!

Неделя е време за глезотийки. Днес съм направила едни по-здравословни бухти.

Предлагам ви два варианта..

С черен шоколад и със сирене.

Вкусни, мекички и лесни за приготвяне.

Нужни продукти

  • 200 гр. кисело мляко
  • 250 гр. пълнозърнесто брашно от спелта
  • 1 ч.л. сода
  • бучка масло
Загасени содата в млякото. Добавете и брашното. Омесете тесто. Получава се доста твърдо.

Оставете да почине 20на минути.

Разделете на 2 и разточете.
Поставете шоколад или сирене върху едното разточено парче тесто. Отгоре сложете и второто.
Изреже с помощта на фолмичка.


В тиган сложете малко масло или мазнина по избор. Изчакайте да загрее.
Бухтите са готови за секунди. 
Пържене ги До златисто.








0 коментара