Днес имаме повод, вкъщи. Затова и ще хапнем нещо сладичко.
Брауни с червен боб.
Веган.
Без захар.
Без глутен.
Нужни продукти :
250 гр. червен боб от консерва
10 сушени смокини
2 с.л. каленов сироп
50 гр. натурално какао
100 мл. бадемово мляко
1 ч.л. безглутенови бакпулвер
3 с.л. кокосово масло
+ 150 гр. черен шоколад
В блендер сложете всичко изброено, без шоколада. Няма определена последователност.
Това, може би е едно от най-лесните брауни десерти.
И едно от най-вкусните.
Получената смес изсипете в подходяща тавичка за печене.
Аз използвах тава с размери 30х10
Пече се на 175° за 30 минути.
Докато се пече, разтопете шоколада на водна баня.
След като извадите десерта от фурната, останете 10на минути и така залейте с шоколад.
Броуни десерта, трябва напълно да стегне, преди да го хапнете.
Заслужава си, да го опитате!
Да ви е сладко!
0 коментара