Шоколад, малини ...
Страхотна е!
И няма захар, което я прави още по-хубава.
Всъщност в този пост ще съчетая две рецепти.
1. За домашна Нутела
2. За тази прекрасна торта
За домашната нутела :
250 гр. лешници
160 гр. бадемово мляко
40 гр. натурално какао
50 гр. Еритритол*
За тортата :
За 18 см диаметър
3 яйца
150 гр. масло
100 гр. Еритритол
100 гр. брашно
50 гр. какао
1п. бакпулвер
250 гр. малини
+
200 гр. сладкарска сметана
За сиропиране - 100 гр. Гореща вода + 1 с.л. какао
Предишния ден направете домашната нутела, като сложите всички изброени продукти в блендер и блендирате до получаване на гладък крем.
Оставете за 1 вечер в хладилник.
За следващия ден :
Извадете всички продукти и ги оставете на стайна температура поне 30 минути ,преди да започнете да работите с тях.
С миксер разбийте маслото и еритритола, след което на части добавете яйцата ( които леко сте разбили предварително )
При всяко прибавяне на яйце, добавяйте и по 1 л. от брашното.
Когато добавите яйцата и сместа стане гладка, спрете миксера и добавете останалото брашно+бакпулвера.
Тук вече не бъркайте с миксер, а с шпатула.
Получава се гъста смес.
В тавата сложете хартия за печене и изсипете получената смес, като посредата направете дупка. Това ще помогне на блата да остане равен.
Пече се на 180° до готовност, като проверявате с клечка.
На мен ми отне около 40 минути, но при вас времето може да е друго.
Оставете блата да изстине за 30на минути и разрежете на две.
В 100 гр. гореща вода, сложете какао и сиропирайте двата блата.
2/3 от получената нутела сложете върху първия блат, а отгоре - малините.
Сложете и втория блат.
Разбийте сметаната с останалата нутела и замажете тортата с получения сметанов крем.
Украсете с малини и трохи от блата ( на мен ми останаха при изрязването на блатовете )
Сложете в хладилник, за да стегне добре.
Да ви е сладко!
***
Еритритол е безвреден заместител на захарта. С 0 калории.
Разбира се, вие може да замените с друг подсладител или захар.
0 коментара