Едни много вкусни ( безглутенови ) и пухкави мекици за закуска в неделя.
Нужни продукти:
3 яйца ( L )
1/2 кофичка кисело мляко
щипка сода
7 с.л. оризово брашно
бучка разтопено масло
сирене и кашкавал на вкус
Разбийте яйцата с млякото и содата. Добавете брашното и маслото и разбъркайте добре, до получаване на хомогенна смес. Добавете сирене и кашкавал.
Пекат се на средна степен на котлона, върху тиган с незалипващо покритие.
Не използвам допълнително мазнина.
Да ви е сладко!
5 коментара
Здравейте,Ели! Поздравления страхотен блог с бързи и лесни рецепти.�� И аз живея в Германия и искам да Ви попитам от къде си взимате оризово брашно. Аз за сега никъде не съм виждала из супермаркетите.
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Благодаря за думите. Основно от Алнатура, но има и в Мюлер и всички био магазини. Едека- също. :)
ИзтриванеБлагодаря! Ще проверя, но ако имате възможност и не е нахално от моя страна да снимате и да прикачите, ще Ви бъда много благодарна.☺
ИзтриванеАко е възможно да ми пишете в инстаграм или фейсбук .. ще ви покажа.
ИзтриванеБлагодаря за сполучлива рецепта. Детето си облиза пръстите ;)
ОтговорИзтриване