Оризови мекици със сирене и кашкавал



Едни много вкусни ( безглутенови ) и пухкави мекици за закуска в неделя.

Нужни продукти: 

3 яйца ( L )
 1/2 кофичка кисело мляко
щипка сода
7 с.л. оризово брашно
бучка разтопено масло
сирене и кашкавал на вкус


Разбийте яйцата с млякото и содата. Добавете брашното и маслото и разбъркайте добре, до получаване на хомогенна смес. Добавете сирене и кашкавал.

Пекат се на средна степен на котлона, върху тиган с незалипващо покритие.

Не използвам допълнително мазнина.

Да ви е сладко!

5 коментара

  1. Здравейте,Ели! Поздравления страхотен блог с бързи и лесни рецепти.�� И аз живея в Германия и искам да Ви попитам от къде си взимате оризово брашно. Аз за сега никъде не съм виждала из супермаркетите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Благодаря за думите. Основно от Алнатура, но има и в Мюлер и всички био магазини. Едека- също. :)

      Изтриване
    2. Благодаря! Ще проверя, но ако имате възможност и не е нахално от моя страна да снимате и да прикачите, ще Ви бъда много благодарна.☺

      Изтриване
    3. Ако е възможно да ми пишете в инстаграм или фейсбук .. ще ви покажа.

      Изтриване
  2. Благодаря за сполучлива рецепта. Детето си облиза пръстите ;)

    ОтговорИзтриване