Морковено хлебче с квас
Толкова е вкусно!
Необходими продукти :
100 гр. морков
400 гр. брашно ( тип 550 )
250 мл. вода ( от тази, в която е варен моркова )
щипка сол
80 гр. бяла, твърда квас
Сварете моркова и го пасирайте с 250 мл. вода, от тази, в която е свален моркова. Оставете за 1 нощ в хладилник ( или изчакайте напълно да изстине )
Смесете водата с морковеното пюре и оставете за 30 минути. След това добавете кваса, омесете хубаво и оставете още 30 минути. Добавете солта и отново оставете да почине малко тестото.
След това 4 сгъвания през 30 минути и оставете до пълно втасване. След това оформете и оставете в хладилник, отново до пълно втасване.
Пече се на 250° при загрята фурна, под капак за 20 минути и още 20, на 200° .
0 коментара