Чия-малинов желиран десерт
Нещо свежо, леко, без добавена захар.
Вкусно и здравословно.
Ще са ви нужни :
200 мл. бадемово мляко
4 с.л. чия
4 с.л. кисело мляко
100 гр. замразени малини
200 мл. вода
2 с.л. Агаве
желатин * агар агар
Сложете водата да заври, към нея добавете малините и агавето. Оставете да поври няколко минути. През това време сложете желатина да набъбне ( използвайте желатина по описанието на опаковката за определените мл. течност )
Дръпнете малините с водата от котлона и пасирайте. Сложете набъбналия желатин и разбъркайте добре. Изсипете в желана форма и оставете в хладилник да стегне.
В прясното мляко накиснете чията и оставете за 5 минути. Добавете към нея и киселото мляко и оставете отново за 5 минути. През това време сложете желатин в хладка вода и отново изчакайте.
Тук, пожене сместа е студена, разтопете желятиня на водна баня, преди да го сложите в млякото. ( не трябва да завира )
Разбъркайте отново добре.
Извадете от хладилника, вече стегналата малинова част от десерта. Въху нея сложете втората част от крема.
Оставете в хладилник поне за 3 часа, преди да консумирате.
0 коментара