Number Cake 30
Здравейте! Вчера от цялата еуфория, покрай рожденния ден на Боби, не успях да стигна до блога и да ви напиша рецепта за тази прекрасна торта, от която вече остана само нулата.
Цифрите са с размер 23 см. И тортата е на 2 пласта. Тортата е с медени блатове и чийзкрем.
За блатовете :
2 яйца
50 гр. кафява захар
120 гр. мед
110 гр. масло
1 ч.л. ( равна ) сода
450 гр. брашно
За чийзкрема :
600 гр. крема сирене
300 мл. сладкарска сметана
1/2 пакетче желатин *
Агаве
В касерола загрейте при непрекъснато бъркане яйцата, захарта и меда. Сместа да се затопли, но без да зявира. Добавете маслото и отново бъркайте и внимавайте да не зарви. Добавете содата и дръпнете от котлона. Трябва дя се получи малко пяна от содата. Оставете на стайна температура да изстине, като от време на време разбърквате медената смес. Когато сместа е готова, добавете брашното, като го пресеете. Омесете тесто ( става доста меко ) и го оставете в хладилник за 4-5 часа. Ще стегне добре. За да ви е по-лесно разделете тестото на 2 части. Едната част, оставете в хладилник, докато работите с другата.
Разточете върху хартия за печене и изрежете цифта с шаблон. Аз лично просто принтирах 2 цифри, изрязах ги и по тях оформих и тестото.
Когато изреже цифрата, с вилица направете няколко дупчици по тестото.
Пече се па 180° до леко порозовяване ( за кратко )
Оставете ги една вечер да изстинат добре, завити с кърпа, за да не изсъхнат.
За крема :
Разбийте с миксер крема сиренето и сметаната. Аз добавих малко Агаве, за сладост, но ако желаете добавете пудра захар. Желатина тук също не е задължителен, ако ще държите тортата през повечето време в хладилник.
Шприцовайте крема и украсете по ваш вкус. Аз заложих на пресни плодове. Тортата стана лека, кисило-сладка. Прекрасна.
Между първия и втория пласт, сложих малко ягоди.
Страхотна, свежа и лека торта!
Честит 30ти рожден ден, любов!
0 коментара