Кой не обича суфле?
Този път е малко по-различна моя импровизация, но мисля, че ще ви хареса!
Много е вълнуващ момента с течния център. Сутринта опитах да направя същото, но ягодово и 2 минути закъсниние и суфлето се провали. Стана на кексче .. Хах..
Но .. аз нали съм упорита .. опитах и с манго.
Очаквайте скоро да ви покажа и с ягоди.
За 4 броя
150 гр. бял шоколад
100 гр. масло
6 с.л. пюре ат манго
3 яйца
3 с.л. агаве
70 гр. брашно от бяла спелта
На водна баня разтопете шоколада и маслото. Дръпнете от котлона и добавете мангото.
В купа райбийте яйцата и агавето. Добавете и брашно ( тук може да замените и с безглутеново )
Разбъркайте добре.
Добавете сместа с шокалада, мангото и маслото към яйцата и брашното.
Намажете 4 броя купички с масло и разделете сместта по равно, в тях.
Пекат се на 180° при загрята ферна за 12..13 минути.
Проверявайте ги, за да не изпуснете
мамента с течния център.
Желая ви прекрасна събота!
0 коментара