Веган Сахер торта


 Коя е любимата ви торта?

Често се сещам за Сахер, когато ми зададат този въпрос.

Днес ви предлагам рецепта за Веган Сахер торта и без дабавена захар.

Нужни продукти :

- за блятовете

  • 300 гр. брашно от бяла спелта
  • 70 гр. натурално какао
  • 470 мл. Овесено мляко с какао ( ще приложа снимка по-долу. Може да замените с ядково ) 
  • 20 мл. оцет
  • 130 гр. еритритол
  • ванилия
  • 2 ч.л. бакпулвер
- за пълнежа 

  • 300 гр. комфитюр от кайсии
- за глазурата

  • 200 гр. любимия ви черен шоколад
  • 120 гр. Веган сметана
За блатовете ще ви е вужна тавичка с падащо дъно с диаметър 20 см.

С миксер/кухненски робот смесете еритритола, какаото и ванилията. Смесете ги добре. Добавете млякото, оцета и отново разбъркайте с помощта на миксер.


Когато сместта е добре разбита, добавете брашното и бакпулвера. 
Разбийте 3-4 минути с миксер, до получаване на хомогенна смес.

Изсипете в тавичката.
Пече се на превдарително загрята фуртана 170° докото не остава нищо по клечката, при проверка.
При мен отне 50на минути.

Остовете да изстине. Изравнете го отгоре и изрежете на две, останалата част. 

100 гр. от мармалада сложете в касерола, а другите 200 гр. намажете на единия блат и сложете втория отгоре. 

100те грама ги загрейте на котлона, до момента на завиране.

Залейте тортата и остовете до стегне поне 2 часа.



Когато тортата е стегнала .. загрейте сметаната и я изсипете върху шоколада.
Бъркайте, до получаване на кремооразна смес.

Изсипете върху тортата и загладете добре. 

Ако желаете с помощта на пош напишете Sacher върху тортата. Не е задължително.


Оставете я цяла вечер в хладилника.



Да ви е сладко!


0 коментара