Коя е любимата ви торта?
Често се сещам за Сахер, когато ми зададат този въпрос.
Днес ви предлагам рецепта за Веган Сахер торта и без дабавена захар.
Нужни продукти :
- за блятовете
- 300 гр. брашно от бяла спелта
- 70 гр. натурално какао
- 470 мл. Овесено мляко с какао ( ще приложа снимка по-долу. Може да замените с ядково )
- 20 мл. оцет
- 130 гр. еритритол
- ванилия
- 2 ч.л. бакпулвер
- за пълнежа
- 300 гр. комфитюр от кайсии
- за глазурата
- 200 гр. любимия ви черен шоколад
- 120 гр. Веган сметана
За блатовете ще ви е вужна тавичка с падащо дъно с диаметър 20 см.
С миксер/кухненски робот смесете еритритола, какаото и ванилията. Смесете ги добре. Добавете млякото, оцета и отново разбъркайте с помощта на миксер.
Когато сместта е добре разбита, добавете брашното и бакпулвера.
Разбийте 3-4 минути с миксер, до получаване на хомогенна смес.
Изсипете в тавичката.
Пече се на превдарително загрята фуртана 170° докото не остава нищо по клечката, при проверка.
При мен отне 50на минути.
Остовете да изстине. Изравнете го отгоре и изрежете на две, останалата част.
100 гр. от мармалада сложете в касерола, а другите 200 гр. намажете на единия блат и сложете втория отгоре.
100те грама ги загрейте на котлона, до момента на завиране.
Залейте тортата и остовете до стегне поне 2 часа.
Когато тортата е стегнала .. загрейте сметаната и я изсипете върху шоколада.
Бъркайте, до получаване на кремооразна смес.
Изсипете върху тортата и загладете добре.
Ако желаете с помощта на пош напишете Sacher върху тортата. Не е задължително.
Оставете я цяла вечер в хладилника.
Да ви е сладко!
0 коментара